Pojkarnas Bokfynd...

Två nöjda killar efter bokrean. De har ännu inte kommit på att några böcker saknas och inte kom med ända hem!(Detta var innan de började slåss om samma böcker)

Kvalitetstid med stora grabben.
I Lejonbacken med Noah förra helgen. 
Vi hade en mysig, rolig och skitjobbig dag i backen. Att dra upp kälken tog säkert 95 % av tiden som vi var där...Stackars Noah hann nog bara åka sju åk innan jag var helt slut och mutade honom med TV hos morbror om vi lämnade backen! Fast jag tror att han var nöjd!

Veckans lidande...

Nu är vi hemkomna från veckans lidande. Badet! Vi har varit på minisim och jag är alldeldes slut. Jag tror mest det beror på att jag har hållt andan i tre och en halv timme. Det är jobbigt! Men vill man inte bli tagen som gravid eller knubbsäl så är det bara att stå ut. Skönt å andas är det i alla fall! (Fan vad jag ska andas i natt...)

Nu är det sängdags. Ska krypa ner på en 90- madrass bredvid Noah och mysa lite, för jag hör att han är vaken. Hör av mig i morgon, mina kära!

Bokrea och en svettig mamma.

Varje år väntar jag lika ivrigt på att bokrean ska sätta igång. Jag brukar anlända på natten eller tidigt på morgonen. I år gjorde jag inte det! Jag tänkte åka in med barnen så att de skulle få välja själva. En bok var hade jag tänkt, resten ville jag välja själv (så att det kunde bli några pedagogiska böcker i alla fall).

Jag sa till barnen att de kunde titta runt lite och sedan lägga den boken de ville ha i vagnen, så att jag kunde ha händerna fria till de böcker som jag ville kolla i. Noah och Theo hade jättekul...och trodde på allvar att man fick plocka fritt. "Den vill jag ha...och den...och de här...". Så där höll de på. Jag lät dem hållas för att sedan kunna plocka ur de böcker som jag inte ville köpa till dem (när de inte såg på).

Det låg till slut ca 20 böcker i vagnen, som blev alldeldes överfull! Herregud, de är ju värre än mig!!! Jag började sortera i smyg och plockade bort några som Theo (3 år) trodde att han skulle få köpa, bland andra:

"När Arton skilde himmel och jord-  skapelsemyt från det gamla Egypten" Säkert en jättebra bok för en treåring, men nej tack! Den har jag ingen lust att läsa.

"Guld, gravar och runor- 101 uppslagsord till Sveriges forntid" Låter mycket intressant men jag har mina aningar om att Theo skulle lämna mig för att leka med annat och så skulle jag få sitta där själv och läsa om alla härliga gravar från förr. Näe...det blev inget med den heller. Sorry Theo, men sånt får du läsa i skolan...om typ 15 år eller nåt!

Andra böcker som jag fick ta bort var alla de böcker som vi redan har hemma. "Men den ser inte ut exakt så här...", "den katten finns inte på den sidan i min bok..." och så vidare. De förstod ju inte att det var samma böcker fast i nytryck. En liten fight blev det, men dubletter vägrar jag att ha. Theo skrek att han ville ha likadana böcker som Noah fast det skulle bara vara hans egna och då var man ju tvungen att köpa två av varje...suck! De slet i varandras böcker och ville inte att den andre skulle ta på den andres bok osv. En kund kunde inte sluta titta på barnen. Hon glodde hela tiden och undrade nog varför dessa barn inte hade fått någon som helst uppfostran...(Vänta bara tills du får egna!!)

13 böcker kom vi till slut hem med, en till sambo och två till mig (jag hann inte kolla mer). Det blev alltså bara åtta barnböcker fler än vad jag hade tänkt att de skulle få välja själva! Men man måste ju inte alltid vara så jäkla pedagogisk! 

Theo visade sedan sin tacksamhet när vi var på Ica (upps, reklam...) då han gallskrek för att han inte fick köpa en "Spiderman- tidning". "Jag vill ha S p i n d e l m a n!!!", skrek han och vägrade lämna den i från sig. Han skrek, Noah blev kissnödig och jag badade i svett där jag stod i kassan och skulle betala.  Jag fick be Noah gå till toaletten själv och sedan fick jag bära Theo under armen och gå tillbaka med tidningen (efter att en snäll pappa pekade ut var han hade tagit den och resten av kunderna tittade som om de bara var tvugna att "se slutet"...kommer mamman att ge med sig eller inte...). Med Theo under armen kunde jag efter ett tag äntligen betala mina varor och skynda oss där ifrån.

Tack min älsklig, men du hade inte behövt att visa din tacksamhet mycket. Ett enkelt tack hade räckt...

Vacker

Jag: "Vad du är vacker Theo!"

Theo: "Mamma...du är också vacker..."

Jag: "Vad betyder det när någon är vacker?"

Theo: "Men jag vet inte!!!"

(Näe, jag tänkte väl det...men tack ändå min pärla, jag ska låtsas att du vet vad ordet betyder...)


Blog Award


Kolla in vad jag har fått! En utmärkelse för min blogg, jag vet inte riktigt varför jag har fått den eller vad det betyder men den gjorde mig glad! Jag tackar ödmjukast "Segsliten".  Ni andra som tycker om att läsa roliga och välskrivna bloggar kan gå in på: http://permanentformsvacka.blogspot.com. Jag rekommenderar den starkt till er som gillar galjhumor och ironi!!!
Nu ska jag läsa lite bloggar men återkommer snart med lite av varje...

Mina pojkar har blivit så pojkiga...snyft.

Eftersom jag fortfarande inte verkar ha ett liv utanför mammarollen så tänkte jag skriva lite om mina barn. Vilken skräll, tänkte ni säkert nu!!! Har ju aldrig hänt innan..."Oj! Har hon barn"...typ.

Jag har ju snackat lite om genus innan och har lite svårt för "flickigt" och "pojkigt". Jag brukar säga till mina barn att det inte finns något som heter pojkleksaker eller flickleksaker. Man kan leka med allt! Mina pojkar har dockor, docksäng, barbie blandat med svärd, bilar och lego (märkte ni att jag själv delade upp leksakerna på samma sätt som de gör i affärerna, på det sättet jag har lite svårt för...dubbelmoral kallas det nog).

Mina pojkar leker inte med dockorna utan föredrar saker man kan kriga med. Den som gråter först och får mest ont förlorar på något sätt! Jag har kämpat i snart sex år med Noah. Men enda sättet för att få honom till att leka med dockor skulle nog vara om jag tillät honom att göra det till en woododocka. Då möjligen skulle det vara kul.

Vart jag vill komma är att jag har problem...(Jag bara skojar!). Men mina pojkar har formats till pojkiga pojkar mot min vilja. Det spelar ju ingen roll vad jag har gjort för att undvika det. Jag har gjort allt för att de ska bli lite könsneutrala när det gäller det yttre. Jag har till och med köpt nagelack åt dem (sambo gråter), visserligen blått men ändå. I bland kan jag fråga dem om de vill ha lite blåa naglar och det vill de oftast (puh).

Det är svårt att veta var gränsen går, hur långt man vågar driva de små stackarna. De kanske bara ska få vara små pojkar helt enkelt! Men mitt lilla problem kommer här:

Theo (3 år) följde med mig till mitt andra hem förra veckan. Det vill säga tvättstugan! Han ställde sig i dörröppningen och tittade länge innan han utbrast: "Men mamma...vad mycket tvätt du har!!!" Förstår ni? La ni märke till problemet??? Han säger DU i den meningen! Det är alltså MIN tvätt. Det är så han ser det...Jag har fetmisslyckats!!! Som om det bara är jag som byter kläder i det här huset!

Det kunde ju bara varit en engångsföreteelse men det var det inte. I helgen var barnens flickkusin här och hon ville prova Theos nya bilbana. Håll i er nu, han spänner ögonen i henne och fullständigt vrålar: "Nej!!! Det får du INTE!!! Tjejer kan inte köra bil!!! Bara pojkar kan köra!!!" Snyft, hur ska detta sluta...Förstår ni min frustration?!

Ps, ni som sitter och tro att jag längtar efter ett flickebarn har fel. Jag vill bara lära mina pojkar att alla är lika mycket värda oavsett kön. Alla har rätt till olika sortes leksaker och alla har rätt att måla naglarna (fråga mig om tio år så har jag ändrat uppfattning...då ska mina pojkar inte ha blåa naglar!).

Nu ska jag gå och väcka Theo och tala om att alla har rätt att köra bil. Varenda jävel!!! Och i morgon ska han få tvätta sina kläder!!!

7 Mums-mums på 31 minuter...

Har precis tittat på TV- programmet "En annorlunda familj" och kan inte säga annat än att jag blir inspirerad av att ha så många barn. Kruxet är bara att jag knappt klarar av familjen som jag har nu. Två barn och cirka två timmars egentid på kvällarna. Den tiden är viktig. Livsviktig. Skulle vi då skaffa ett barn till så skulle egentiden bli passè. Gone! Och aldrig mer komma tillbaka (känns det som). Jag får nog köpa mig en docka i stället. En Skrållan kanske!

Eftersom jag har bestämt mig för att gå ner i vikt är jag nu inne på min sjätte Mums- mums (och då menar jag inte Måns Zelmerlöv). På cirka 30 minuter har sex stycken Mums- mums passerat strupen (den sjunde kom visst fram nu i skrivandets stund och åker samma förbannade väg som de andra). Hur fan kan man ens äta så många över huvudtaget? Jag förstår det inte, jag tycker inte ens att de är så goda!!!

Det kommer bli alldeldes underbart att sitta på stranden i sommar. Folk kommer att slänga skräp på mig för att jag skuggar halva stranden, om jag inte ger mig snart. Och när de har kastat färdigt kanske jag kan hyra ut mig som badmadrass och flyta omkring i vattnet med ett lass ungar på magen. De kan ju mata mig med choklad eller annat gott under tiden som jag flyter. Näe, skärpning nu! Det var det sista onyttiga på ett tag (och det finns bara en Mums-mums kvar). Bäst att gå och borsta tänderna så att inget mer åker ner i magen...vi hörs i morgon alla Mums-mums!!!

En trött missbrukare...

Oj! Det tog bara en kvart att starta upp datorn i dag (har ju redan glömt vad jag skulle skriva!).
 
I helgen var vi i Stockholm och för mig finns det inte mycket som slår det. Jag älskar Stockholm, förmodligen på grund av att jag är en shoppoholic! Jag kan köpa i princip vilket skit som helst, bara jag får handla något. Denna gången kom jag hem med massor av saker. Bra saker...eller tre mascaror kan ju tyckas lite överdrivet för en tjej som knappt sminkar sig!!! Men ändå. (Man fick en liten väska på köpet och för mig betyder det att jag har tjänat på att handla).

Jag köpte även en skinnjacka till Noah (smäll inte av nu...den är oäkta) men den passade exakt och precis och kommer förmodligen att vara för liten till våren då den bör användas. Antingen får han ha den nu och frysa ihjäl eller får han ha den till våren som en tvångsjacka han inte kommer att kunna röra sig i (borde köpt en liten till Theo med). Inget bra köp, men fan så snygg den är!

Helgen var jättetrevlig och vi hade hur roligt som helst med våra vänner (som säkert inte kommer att orka träffa oss på ett tag). Jag längtade inte så där överdrivet efter barnen denna gången, men det kan bero på att jag hörde deras skrik när jag pratade med barnvakten i telefon! 

Just nu är jag så trött och känner mig lite stressad över att huset ser ut som om en orkan har dragit över medan vi var borta. Bäst att gå och lägga sig så att jag slipper se skiten i ögonvrån...Vi hörs i morgon mina vänner. Sov gott (alla ni utan barn, med stora barn eller med småbarn som är onormala och sover hela natten). Jag är inte alls avundssjuk.

Estockholmo, here i come!

I morgon bär det av till huvudstaden för lite trevligheter. Det ska bli så roligt! Problemet är bara att jag kommer att sakna barnen innan jag ens har lämnat av dem på förskolan, där min syster ska hämta dem senare. Hur tokig de än gör mig, är det jättejobbigt att vara utan dem (jag lovar, det är sant).

I dag var det simskola som gällde, och jag tycker inte om det alls. Jag avskyr att sitta där i kissepolen som en strandad valross i en baddräkt från åttitalet (och jag vägrar att köpa en ny innan jag har gått ner i vikt, och min kropp vägrar gå ner i vikt innan jag har slutat äta 200 gram choklad varje dag...). Så där sitter vi i kisset, min baddräkt, mitt fläsk och jag. Jag gör allt för att dra in magen men valkarna i ryggen sitter där de sitter. Snart får jag väl agera livboj åt simskolan...men då ska jag fan ha betalt också!!!

(Kisset gillar jag i och för sig eftersom det gör vattnet varmt).

Dags att packa mina vänner, jag hör av mig när jag kommer fram...(höhö, eller inte!!!).

Ha en trevlig helg.

Zzz

Jag: "Titta Theo vad det snöar"

Theo: "Ja mamma, det snöar mycket!"

Jag: "Verkligen mycket"

Theo: "Det är för att det ska räcka åt alla!!!"

Jag: "Ja det har du rätt i...smart tänkt!"

Jag: "Då slipper man bråka om det!"

Klokt! Då är det ju bara att hitta på något annat att bråka om. Till exempel om månen när vi åker bil. Om månen lyser på Theos sida eller på Noahs sida i bilen. Man kan bråka om brandstationen som vi kör förbi dagligen, om den är färdigbyggd eller inte. Annars kan man ju bråka om mamma, "det är min mamma!!!", "Nej! Det är min mamma...bara min!". Det finns alltid något...

Just nu kan Theo inte bråka med storebror eftersom han är hos farmor. Han får hålla tillgodo med mig! Men det går bra att bråka och tjaffsa med mamma...så här lät det innan:

Jag: "Theo, nu ska du städa upp efter dig!"

Theo: "Det ska jag INTE!!!"

Jag: "Jo, det ska du visst!"

Theo: "Fast det tänker jag inte!"

Jag: "Det tänker du visst!"

Theo: "Glöm det!"   (What the f*ck!!!???DET var något nytt...och alldeldes för kaxigt!)

Jag:
...???...Typ, bla bla bla bla....har inte en aning om vad jag svarade eller vad Theo sa, jag fick förmodligen spelet, sedan en black- out och efter det en grav minnesförlust!!! Hur som helst så ligger allt kvar på golvet och det lär bli en suprise för Theo i morgon när han märker att jag inte har städat efter honom!

Jag är så trött...

Utmaning

Jag har fått en utmaning på bloggen. Jag! Av alla människor. Jag som knappt vet hur man kommenterar andras bloggar, ännu mindre länkar till andra...men jag gör ett försök, eftersom den som skickade utmaningen har en av världens bästa bloggar! Så här stod det:

1. Länka till den som har utmanat dig
2. Berätta sju sanningar om dig själv
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

Så här tänker jag:

1. Som sagt, hur fan länkar man till andra???
2. Sju sanningar...jag vet ju knappt själv vad som är sant i mitt liv. Jag tycks leva i en illusion, dröm/ mardröm- vad vet jag.
3. Jag känner inte ens sju personer som bloggar...
4. Detta kan jag!!!

Jag börja med ETT: http://permanentformsvacka.blogspot.com/ (Bara detta tog en kvart att fixa)

TVÅ: Sju sanningar...

# En pinsamhet först...På min första date med en kille så skulle jag bjuda på lite lunch. Sallad (inget att rekommendera till en hungrig grabb) . Jag hade gjort i ordning och vi satte oss och började äta. Eller han började äta, och åt ett tag innan jag började (mår lite illa av kärlek). När jag själv skulle ta första tuggan så upptäckte jag att det kryllade av salladslöss!!! I hela förbannade salladen...som min nya kärlek satt och gluffsade i sig!  Hela tallriken rörde på sig. Min tanke var: Ska jag låtsas som ingenting och diskret slänga bort min egen portion ( jag menar, han får ju i sig protein och killar gillar ju sånt) eller ska jag tala om det och riskera att han tyckte jag är äcklig??? Jag gjorde det senare..."Ehh...du...jag vet inte om du borde äta mer...det är visst lite löss i maten (LITE???)". Pinsamt! Men han verkade gilla löss, vi har nu skaffat två egna och har hållt i hop i tretton år!

# Jag älskar att bygga med lego och låtsas att jag gör det med barnen (hemma eller på jobbet). Saken är den att jag hatar när barnen ska lägga sig i. Jag vill bygga ensam. Eller rättare sagt, ha mitt eget bygge för mig själv. Det är noga med färg och form och jag blir grymt irriterad när barnen vill "hjälpa mig att bygga"...Jag petar bort delarna som barnen har satt dit, när de inte ser!!!

# Jag är en elak jävel som skrattar åt elände! Som en gång när jag såg en gammal man som var ute och gick. Rätt som det var så tappade han sin benprotes! Jag hade inte skrattat så mycket sen den gången en grabb tappade sitt hjul på cykeln och for i väg som en vante på gatan. Skitkul! Skitelakt. (Jag är ju inte den som skrattar tyst och diskret heller)

# Jag är en aggressiv bilförare som inte borde få ha körkort. Jag blir totalt vansinnig på folk som inte kör lika bra som jag själv. Jag hatar när folk håller hastigheten och kör 90 på 90-vägar. "Leta upp gaspedalen för helvete", skriker jag (när jag är ensam i bilen). Gasa för fan!

#  Jag blev exakt en sådan mamma jag inte ville bli. Jag arbetade på en Montessoriförskola innan jag fick barn och bestämde mig för att aldrig köpa en massa leksaker till mina barn. Jag skulle ha ett "Maria Montessori- hem". Och hur blev det? Jag håller på att skapa materialistiska små monster. Jag köper, köper och köper. Leksaker till förbannelse! Gud förlåter!

# Jag avskyr särskrivning!!! Har en grym allergi mot det och förlåter aldrig mig själv när det händer. Jag blir så frustrerad.

# Jag har en förkärlek till smycken och skäms över mig själv för att jag har blivit så kapitalistisk (men det är dock min enda last förutom choklad och jag köper dem aldrig själv...utan tigger mig till dem!)

Nu mina vänner är det er tur. Jag skickar utmaningen till: (Fan, är det nu jag ska länka???)

* http://pppeter.blogg.se/
*http://evelina84.blogg.se/
*http://evottpevott.blogg.se/
*http://mia71.blogg.se/
*http://blaupp.blogg.se/
*http://weirdvslife.blogg.se/
*http://www.mama.nu/blogg/hannahs-blogg/

Som sagt, jag känner inte så många bloggare, den sista blev till en "kändisblogg". Ha ha. Hon vill säkert ha lite reklam...Vad skulle jag göra nu? Meddela alla...Shit så jobbigt! Kan man göra det i morgon?

Nu måste jag gå, hoppas jag gjorde rätt.

Virusfamiljen

Nu börjar jag bli ganska trött på det här. Hela familjen har virus och det kan jag ju stå ut med, men till och med datorn har drabbats! I flera dagar har den varit sjuk. Drabbad av det värsta viruset som finns enligt intenet. Nu är det borta tack vare min bror, men det kan ju ligga kvar latent och slå till igen. När man som minst anar det. Så nu vet ni det. Försvinner jag så beror det på virus...

På fredag fyller pyret tre år och han har önskat sig en blomma och "en sten som man får ha inne"...Blir billigt och bra! I flera veckor har han hotat mig med att jag inte får komma på hans kalas så jag undrar hur han kommer att få ihop den festen...utan mamma! Ska bli intressant! Kanske till och med skönt.

Nu ska jag och viruset sova lite, hör av mig i veckan!

Ps, Peter, Mia och "segsliten": jag har kommenterat era inlägg några gånger,men  inte lyckats få med någonting av allt jag skrev...så jag återkommer när datorn är bättre!

Ha det bra alla söta.

RSS 2.0