Linas matkasse skrämmer mig lite!

A Medel: Fåraherdens paj med gröna ärter
B Medel: Fish and chips med äppel- och currysås
C Snabb: Italiensk lövbiffspasta med tennisracket
D Snabb: Kassler med ris och mumsig melonsallad
E Snabb: Citronkyckling med bulgur och tomatsallad

Finn fem fel i nästa veckas matsedel.

1. Maten är alldeles för komplicerad för frun i huset att laga.
2. Maten är ingen höjdare för barnens smaklökar.
3.Frun i huset vet knappt vad det betyder, om det är maträtten som heter "Fårahedens paj" eller om det är en film hon har missat!?
4. Står det "medel" kommer det säkert att ta minst den dubbla tiden att laga, än vad som är tänkt (och dubbelt av medel är ju som alla vet två timmar. Minst).
5. Det står ingenstans om "Mamma scans köttbullar" och vattenmackaroner?! Vad är det för fel på helfabrikat???

Heta tips mina vänner!!!!

 
 
 
 
 
 
 
Jag har valt att göra livet lite enklare. Ett hett tips till er mina kära vänner. Det funkar! Faktiskt!!! Barnen läser sina lappar varje kväll och packar ner det som ska med i sina skolväskor. Kan kännas lite övertydligt, men det är kanon!!! Det blir ingen stress, inget tjat och inget "det-var-mamma-som-glömde-packa-ner-min-frukt-gnäll" osv.
 
Ska testa och göra en till mannen också (fast lite annorlunda).
 
Ber om ursäkt för liggande lapp. Ett tips (gud vad jag är bra på tips nu för tiden) är att lägga huvudet lite på sned för att läsa. Alternativt att vända på datorn lite grann (OBS. lägg bort allt godis du har på tangentbordet innan, annars riskerar du att tappa ner det på golvet...och det är INTE bra!!!)
 
Varsegoda för tipsen!!!
 
PS!!! Theos kontaktbok är något som ALLA i klassen har, där man fyller i info som lärarna ev behöver veta. Det är alltså INTE en sån bok vi ljuva sjuttiotalister hade i skolan, där det stod om man hade varit olydig och besvärlig. Bara så ni vet. ALLA har en sån.
 
PS 2!!! Jag hade aldrig en sån bok. Det ska ni inte tro!!!

Den värsta diagnosen...

för en hundälskare och blivande jägare fick Noah idag. Så fruktansvärt tråkigt! Inte nog med att han är nio år och allt vad det innebär, han har även luftvägsinflammation, astma och allegi mot katt, häst, timotej, björk och HUND!!! Stackars mellanliten. Jag tycker så synd om honom.

Inte för att jag ville ha hem vår hund igen, men Noah har ändå väntat på att den ska komma hem- nu är det helt omöjligt.  Återbesök om tre månader, för att kolla astman. Bara att hålla tummarna nu.


Förutom detta leker livet. Det snurrar på kan man säga. Bokstavligt talat. Men det går åt rätt håll.

Sexåringen har börjat skolan och det är snart dags för honom att ta examen, göra lumpen, förlova sig och skaffa barn... Phu så stressad jag blev. Livet går fort kan man säga.

Bäst jag går och ha ett snack med honom direkt. Han har inte ens börjat fundera på sitt yrkesval!!! Lata ungar!!!

Trött så in i bomben

är jag idag. Och igår och säkert i morgon också. Man kan nog säga att jag lider av ständig trötthet. Jobbigt ska ni veta.

Så därför orkar jag inte skriva mer. Ville mest bara säga hej. Så, Hej!

Haloj i stugorna!

Man kanske inte kan tro detta, men jag avskyr att vara borta från mina barn. Min familj. Trots att mina killar inte talar samma språk som mig just nu och att de har lite svårt med sin hörsel, så saknar jag dem redan. De har varit iväg i sju timmar och ska vara borta i ett antal till...snyft.

Jorden har snurrat bara pyttelite idag och jag känner att det går åt rätt håll. Trodde aldrig karusellen skulle sluta snurra...eller sakta ner rättare sagt. Än är den inte slut.

Nu. Dags för städning. Man vet ju aldrig om man får finbesök i helgen :)

Kram kram.Jahopp.

Karusellen börjar snurra lite långsammare nu, så i morgon blir det jobb! Familjen åker iväg några dagar och jag blir ensam och övergiven. Jag ogillar skarpt att vara ensam! Synd om mig, ja!!!

Annars är väl allt som det ska antar jag. Sexåringen och jag älskar varandra så att vi håller på att gå sönder, trots att vi inte delar en enda åsikt. Han började skolan igår (!?!?) och jag sörjer lite för att livet går så fort. Borde finnas något "stopp-och-väx" för barnen, precis som till naglarna.

Ska inte uppfinna det ikväll, men en annan dag kanske. När jag har tid.

Nu ska jag ut och vattna blommor (jag veet, det borde inte vara mitt jobb).

Pussiliduss.

Bröllopsfest utan brud!Lite komiskt tycker jag att det är. Min man är på väg till en bröllopsfest och jag är hemma. Det kanske inte hade varit så konstigt om det inte vore för att festen är ordnad åt oss. Vår bröllopsfest!

Själv kunde jag inte vara med. Någon måste ju jobba ;)

Hoppas de har roligt i alla fall.


   

Jag var åtminstone med vid självaste vigseln. Känns bra!Bakblogg


Har precis satt i mig lite cheesecake. Egengjord till och med. Inte illa! För säkerhets skull tog jag en extra portion (ifall den känns för gammal i morgon....vill ju inte gärna slänga), eller två extra om vi ska vara exakta. Eftersom jag nästan har en bakblogg (host host) så bjuder jag på en sån där fin bild på kakan. Man ska visst det!

(Ni får ha överseende med suddig bild, på halv kaka, med plastet på...Vill ju inte göra mig till för mycket. Att konkurrera ut Leila är inte så smart. Tänk om hon skulle sluta ge ut recept då...)Jo så är det. Nu sitter jag här och har lite maginfluensa, mår lite illa och så...säkert något på gång (har inget med tre portioner cheesecake att göra).


Annars leker livet. Lite småsnurrig av de förbannade kristallerna som inte vill vara på sin plats, men det är något bättre just nu (har nog med kakan att göra).

Sexåringen har bara hatat mig en endaste gång idag. Kan ha att göra med att vi bara har varit tillsammans i en och en halv timme...men det tar sig. Kanske han börjar älska mig när han är vuxen! Om jag har tur. Har han tur så älskar jag honom då också...

Ps, kom ihåg nu att jag har bloggat tre dagar i rad...Nu måste jag väl vara förlåten!??? Och förresten så är ni inte mycket bättre själva. Här sliter jag med bloggen och ni kan inte ens lämna ett avtryck! FY på er! Hur ska jag då kunna veta vilka ni är? Jag kanske sitter här och skriver för mördare, tjuvar eller ännu värre: godisvägrare.

Så nu...om jag inte har minst 50 avtryck här, så kommer jag inte att blogga flera dagar i veckan. Så det så!!!

Trött

Andra dagen på nya jobbet i morgon. Lite speciellt att vara ledig varje tisdag...undrar om veckorna går snabbare då?!

I dag har världen snurrat på fortare än vanligt. Kristallsjukan (som jag tydligen har fått) tar kol på mig. Jösses vad jobbigt det är att befinna sig på en båt hela tiden. Helst då jag alltid blir sjösjuk....Har jag tur så går gunget över av sig själv, annars får jag pallra mig iväg till en "kristallspecialist" som kan skaka loss kristallerna.

Nåväl.

Nu måste jag förtöja båten en stund, så att jag kan sova.
Kram o puss.


Längtar tillbaka....

...men vissa saker får man bara uppleva en gång!Inte så höga odds om ni frågar mig...

På Theos sovrumsdörr sitter en stor lapp upptejpad. Där står följande:

 "Noah får inte komma in på Theos rum"


På Noahs dörr sitter en likadan lapp där det står:


"Från Theo- snälla jag vill komma in på ditt rum"


Behöver jag tala om att sexåringen är skyldig till båda lapparna!?

Hur stora är oddsen att han får tillträde till storebrorsans rum??? Inte så stora om ni frågar mig.


Gulligt är det i alla fall. Med syskonkärlek.Här är en bild från den tiden då de älskade varandra...

Jag vet,

jag är dålig på uppdatering. Hemskt dålig. Vet inte ens vad jag ska skylla på. Den dåliga sommaren? För kort semester? Wordfeud?

(ska komma på något bättre)

Förlåten?

Phu. Tänkte väl det. Tack!

Om två dagar börjar jag jobba och jag undrar vem som snodde min semester? Trodde jag var ledig jättelänge, det kändes så i juni. Men säg den semester som varar för evigt.

Nytt spännande arbete alltså.

En annan lite overklig sak som händer om några dagar; MIN BEBIS BÖRJAR I SKOLAN!!!! Jag kan inte fatta det!Inte sjutton ser han redo ut för skolan!? Visst?! Tycker inte man ska stressa med sådana saker.

Nåväl. Lika bra att lägga sig och wordfeuda lite så att jag inte tappa mitt sociala nätvärk. Viktigt att hålla hårt i vännerna. Eller hur!?

Vi ses när vi ses.RSS 2.0