No comments.

Det står 20 småbarn ute på förskolegården. Barnen är 1-3 år gamla. Klockan är 6.30 och de har varit vakna tidigare än vanligt, kanske blivit väckta och stressade för att hinna. De står där i mörkret i 4 minusgrader.

Framför står förväntansfulla mammor, pappor, syskon, fan och hans moster. Alla tittar på dem. Och så ska de sjunga. De flesta kan inte sångerna och ingen vet varför de ens ska sjunga. Det är bara personalen som hörs.

De huttrar och väntar på att de ska få gå in igen. Men de står plikttroget kvar tills sångerna är slut. Kanske har de frusit fast och inte kan gå därifrån?!

Publiken klappar händerna när uppträdandet är slut. Men de klappar nog mest för att det är så kallt. Bra att hålla värmen lite. Och vilka apploderar de åt? Egentligen! Barnen som inte sjöng eller personalen som sjöng så tyst eftersom de inte alls vill höras då de inte har någon tillräckligt bra sångröst? 

Det vi vet är att vi gör detta för barnens skull. Inte för oss vuxna. Det är barnen som gillar att stå och frysa, utklädda till tjocka michelingubbar för att inte frysa ihjäl. Det är barnen som har bett om detta jippo. Vi tackar och bugar!


Kommentarer
Postat av: Mia

Fasen så bra skrivet, kan du sätta in den i vimmerbytidningen?

2011-12-13 @ 00:12:12
Postat av: Lotta

Så bra, vad glad jag är att Stålhagen firar Lucia på eftermiddagen! Det borde alla förskolor göra.

2011-12-13 @ 21:11:32
Postat av: Jessica

Klockrent!

2011-12-14 @ 17:59:14
URL: http://lillsnuffsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0