Ö & B och underbara ägg!!!

Åkte till Ö & B för att köpa Anthon Bergs chokladägg. De finns ingen annanstans verkar det som. Jag har så svårt att hitta till Ö & B...men gjorde det tillslut (nöden har ingen lag, inga regler och inget sunt förnuft)!

Jag gick runt och letade. Och letade. Och letade. Vet inte hur många varv jag gick. Jag kände att jag började bli väldigt frustrerad...Jag var så himla sugen. Så där sugen att chokladäggen tog upp all plats i hjärnan. Kunde liksom inte tänka på någon annan choklad.

Tillslut frågade jag en kille som jobbar där:

Jag: "Ursäkta får jag bara fråga en sak?"

Killen: "Ehh...jaha... visst!" (Fråga då brudjävel fastän du ser att jag har heemskt bråttom)

Jag: "Var har ni chokladäggen från Anthon Bergs???"

Killen: (Ser sig lite omkring, vrider på huvudet. Lite åt vänster och lite åt höger.)"Öhh...nja..." (tystnad)

Jag: (Som är jäkligt sugen...på chokladen, alltså) "Kan de ha tagit slut eller? Jag hittar inte dem!"

Killen: "Chokladägg? Näe...vi har bara sånt vid jul och sånt där!"

Vid jul och SÅNT DÄR???!!! Vad i...!!!

Jag: "Jasså så konstigt! Jag köpte såna förra veckan...HÄR hos er! De kan alltså bara ha tagit slut då!?"

Killen: (Vänder ryggen åt och går iväg och mumlar bara till svar) "Ja, de är nog slut!"


Jag kände mig riktigt irriterad. För det första för att mitt beroende inte skulle tillåta mig att äta någon annan choklad just då. Och för det andra för att killen verkade tycka det var skitjobbigt att vara trevlig, göra sitt jobb (som han faktiskt får lön för) och för att han inte bara kunde leta upp de där jävla äggen!!! (Eller åtminstone vara uppriktig och säga att han inte visste, och att jag fick leta själv.)

Jag gick två varv till. Kollade bakom där killen hade stått och gick fram till en låda. Och där låg mina ägg!!! Dagen räddad! Jag tog sex påsar (Utifall att...nästa gång kanske de är slut...på riktigt.) och gick till kassan för att betala 600 underbara gram choklad.

Jag hade god lust att trycka upp påsarna under näsan på killen och önska honom God jul...eller "nåt sånt där".

(Fast jag lät bli eftersom jag var så glad över mina 600 gram...som nu sitter som en smäck runt midjan!).Jävla krämkärring!

Jag var på ansiktsbehandling igår. Sån där med lite massage, klet och smet. Jag hade bestämt mig redan innan jag gick dit att de inte skulle få lura på mig en massa produkter som jag var tvungen att köpa...

Jag la mig ner och blundade...och så kom det!!!

"Vilka rengöringsprodukter använder du hemma? Har du hört talas om vårt märke...som är jättebra, verkligen jättebra!? Man kan inte leva utan dem. Livet blir myyycket lättare, du kommer att se finare ut, gladare och lyckligare. Med våra produkter får man garanterat ett bättre liv. Du får högre lön på jobbet, dina barn klarar sig bättre i skolan och din sambo kommer äntligen att vilja gifta sig med dig. Jag har hört att om alla människor använder våra produkter så kommer även fattigdomen att dö ut i världen..."

Bla bla bla i all jävla oändlighet!!!

Jag stängde av mina öron och började istället att reta upp mig på Sd. Funderade på om jag skulle börja prata om det istället, men kände att det kanske skulle uppfattas som stötande (eftersom tjejen var icke svensk).

Hon fick babbla på!

När vi var klara och gick ut i receptionen för att betala, hade kärringen ställt fram 8- 10 olika produkter som hon tyckte att jag skulle köpa! Varor för 3-4 000 kronor! Hon kan inte vara riktigt klok...(Eller så tyckte hon att jag var så jäkla ful att jag var tvungen att ha fem lager med kräm på mig, för att se lite okej ut...)

Allt skulle jag behöva enligt henne! Det var kräm att ha under en annan kräm. Kräm för att ha runt ögonen. Kräm för att balansera huden. Kräm för att ta bort den andra krämen...osv. Kräm kräm kräm... 

Jag köpte inte en endaste liten tub, så hon la ner en massa "prova-på-tuber", så att jag kunde komma tillbaka och köpa resten sen.

Jag sa att jag använder andra märken. Hon harklade sig lite och sa: "Ja...hrm, jag vet ju inte vad DOM har i sina produkter, men jag antar att det är en massa onödiga kemikalier...och DET har INTE vi i våra!!!".

Herregud! Allt jag ville var att få lite massage...Jävla apa!

Bra och dåligt

Saker som är bra just nu:

1) Jag blev erbjuden ett arbete idag...som dessutom verkar mycket intressant.
2) Mina barn sköter sig så bra att jag får tårar i ögonen.
3) I morgon ska jag lyxa till det med en ansiktsbehandlig.

Saker som är dåliga just nu...riktigt dåliga:

1) Högerregeringen fortsätter styra Sverige.Det vill säga att vi fortsätter att sparka på dem som redan ligger.
2) Sd har fått en plats i riksdagen...Hur nu det kunde hända?! Vad fan tänker folk med?!
3) Det är bara regn i Växjö. Stora regndroppar. Små regndroppar. Många regndroppar. Få regndroppar...osv...men det är ta mig fan bara regn!!!

Vi ses :)


Blinda genusögon

Jag stod och lyssnade på en pappa och hans son som skulle köpa omslagspapper till skolböckerna idag. Sonen valde ett rött fint papper...mycket fint! Pappan hämtade ett svart papper med reklamtrycket "Umbro" på och med en diffus fotbollsspelare (som man knappt kunde se ens med förstoringsglas). 

Pappan: "Titta här, vilket fint papper!".

Sonen: "Näe...jag har valt det här".

Pappan: "Jamen titta noga...det är samma märke som på som på dina fotbollsskor".

Sonen: "Nej! Jag vill ha det här pappret!".

Pappan: "Ja men titta noga...det här är fotbollsspelare det här...titta noga...Häftigt papper va!?".

Sonen: "Ja okej, jag tar det!"

Say no more...(Och jag tänker absolut inte tala om vilken familj den pappan tillhör...Hrm...)

Grrr

Irriterad idag.

Jag blir så trött på att ansvara för precis allt hemma (som gäller barnen). Om inte jag packar barnens väskor, blir de inte packade. Om inte jag tar fram frukt till skolan, blir Noah utan frukt. Om inte jag tar kontakt med läkare, tandläkare, bvc och allt vad det kan vara...så blir det inga besök där!

(Och eftersom jag inte får skriva om min sambo, så handlar det här inte alls om honom)

Jag blir bara så trött!!!

(Ps, ni som gör ett besök här har tystnadsplikt.)

Snart ska jag iväg och leta efter en jättetavla att skriva på för all information som gäller familjen. (Och jag ska skriva så jävla tydligt att till och med sambo barnen kan läsa vad som ska göras). Jag ska köpa den allra största och hänga upp i pannan på sambo...  väggen i hallen. Japp, det ska jag.

Grr...bäst att jag gör något annat nu.

All kärlek!!!

Fina Växjö...Ensam kärring från tv 2

Mitt liv är som en dålig film på tv 2. En ensam kärring som gör samma saker varje dag. Lämna barn, dricker kaffe, skriver ren skit på datorn och hämtar sina barn. Man kan till och med lista ut slutet. Hon blir galen!!!

Jag måste ta tag i livet. Lära mig att man kan göra saker även utan sina barn. Innan jag blir galen.

I dag ska jag ha en date (måste kalla det date, eftersom mitt liv känns så ensamt just nu) med en handläggare på arbetsförmedlingen. Alltid något! Kan bli riktigt trevligt till och med. Hoppas man får kaffe!!!

Och så måste jag ju planera in morgondagen. Ungefär 4 ensamma timmar. Kan göra vad jag vill. Hur jag vill. Och med vem jag vill. (Kom på att jag inte känner någon här).

Kanske borde skriva en sån där kontaktannons. "Ensam gammal kärring söker vänner. Intressen...(fan, där blir ett problem...). Intresserad???". Eller nåt i den stilen.

Min sambo kanske borde skriva en annons åt mig. I stället för "Söt kattunge skänkes pga tidsbrist" kan det stå "Söt (man får ljuga i kontaktannonser), ensam sambo utlånas kl 8.30-13.00 tisdagar till torsdagar varje vecka". Det kan gå...

Ska fundera på saken...Ja men ni ser själva...Så jävla ensam och desperat efter sällskap...


Vinter.

              
        Härliga vinter!!!

Lilja forever...

Min favoritblomma från fina Evelina :)

testing testing...av bilder...


Chokladägg som sällskap

Här sitter vi. Jag och 30 chokladägg! Skulle nog inte vara en bra frukost- om man skulle googla på ordet. Det är därför jag låter bli...(att googla alltså). (Och vem fan skulle ens få för sig att googla "frukost"!?) Bättre med 30 ägg som sällskap till frukosten, än inget sällskap alls. Jag är lite ambivalent idag. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra. Vädret är trist = ingen cykling. Plånboken verkar tom = ingen shopping. Lägenheten är stökig = ingen städning. Mmm, låter vettigt! Ska nog lägga mig en stund! Och fundera... (Sängen obäddad = inbjudande!!!). Ska bara äta några ägg till... Nu så...Kudden ropar...bäst att jag går! Saknar er fortfarande ;)

Saknad och kräks.

Var "hemma" i helgen. Så mysigt att det gör ont att åka tillbaka! Men nu sitter jag här igen. I lägenheten som inte är vår. På stolen som inte är min. Jag saknar och längtar. Längtar och saknar. (Och ni vet vilka ni är...eller hur!?) I morgon ska jag ta tag i mitt liv. Jag ska äta godis tills jag kräks för att aldrig mer vilja ha...Jag ska cykla runt sjön (frågan är om jag inte ska göra det innan jag kräks...i fall att...), jo jag cyklar först och sen äter jag godis. Det blir bra. SEN ska jag ta tag i mitt liv. Jag ska bli en seriös arbetssökande. Inte sitta här och vänta på att någon ska knacka på dörren och erbjuda mig värsta jobbet..."Jo, vi tänkte erbjuda dig ett jobb, ditt drömjobb...med dubbla löner- skattefritt förstås...två dagar i veckan...vad sägs? Och du! Det vore bra om du sitter och surfar hela tiden också...med en latte...". Som om jag skulle vilja det. Ha! Näe...jag ska nog fan hitta mig ett jobb. Själv!!! Mmm. I morgon...då jäklar!!! (Måste sakna lite till nu...fy vad det är synd om mig...) Puss till er som känner er träffade!!!

Men va faan...

...är det med hela Sveriges befolkning??? Jag tror bestämt att jag har missat något. Varenda människa verkar hårdträna. Överallt! Jag kan inte gå en meter utan att stöta på alla möjliga sortes människor i träningskläder. Det springs, cyklas och joggars. Man till och med springer runt med stavar! UTAN skidor på fötterna! Måste ha missat något.

Har sett stackars gamlingar gå omkring med stavar ett tag. Och det är klart. På ålderns höst blir man ju gärna lite senil (eller inte gärna kanske) och då är det lätt att man glömmer något. Som skidor till exempel. Men ungdomar!!! De går ju också omkring så där. Utan skidor!

Har det blivit någon lag som jag har missat? En lag som går ut på att man inte får ut sin pension om man inte håller sig i trim??? Alla pengar man har sparat går tillbaka till staten om du inte är fit eller är lite  överviktig?!

(Jag ligger sååå risigt till...eller vänta! Har jag ens börjat spara till någon pension? Hoppas inte...)

Å inte nog med detta. När jag väl ger mig ut på en liten cykeltur blir jag tillplattad av en sextiofemplussare! I uppförsbacke cyklar hon om mig. Bara så där!!! Så jävla fräck!!! Som om hon på 65 + skulle ha bättre kondition än mig!? Jo jag tackar. Fattar bara inte varför man ska stressa. Man kan väl åtminstone cykla lite laaagom i backarna! Njuta av naturen, kolla runt lite och ta det lugnt (för fan).  Jävla stresskärring!

(När jag blir stor lovar jag att aldrig vara så fräck att cykla om en ungdom. I alla fall inte i uppförsbacke!!! Nån jäkla måtta får det väl ändå vara. Lite hyfs bör man väl ha när man är 65 +...Hrm)

Ps...Om nu något parti kommer på den geniala ideén med att lagstifta träning...Glöm inte att ideén faktiskt var MIN från början...


Dagens klagosång, (skriven av...)

I dag har jag ont i mammahjärtat. Känner mig så dålig. Stora barnet vill att jag ska "skaffa" mig ett arbete så att han kan få gå på fritids som alla andra. Lillkillen verkar vilja att jag går hemma för evigt. Bara han och jag!

Grym som jag är har jag skolat in lillkillen på förskolan. 15 timmar i veckan ska han få vara ifrån mig och leka med kompisar. För vems skull??? Jag tror att det är det bästa för honom. Han älskar att vara med kompisar, han slipper en tokstädande mamma några timmar, och han får lite miljöbyte.

Ändå sitter jag här och tvekar. Är det för att jag känner mig ensam och hellre skulle vara med lillkillen? Eller tvekar jag för att jag inte är säker på vad som är bäst för honom?

Svårt.

I dag såg han ledsen ut och ville inte riktigt släppa mig när jag gick. Av erfarenhet vet jag att det går över när jag har stängt dörren. Av erfarenhet vet jag att det är lite spel för galleriet. Av erfarenhet vet jag att han har det roligare där...än hemma...24 timmar om dygnet. Ändå tvekar jag.

Jag bad personalen om lite kopior på några nya sånger vi försöker lära oss. Vi har ju bara varit en vecka och jag ville hjälpa lillkillen lite och sjunga dem tillsammans med honom. Svaret blev: "Theo, du får lära dig sångerna bättre så att du kan lära din mamma dem sen!". Oj! Det var ju inte riktigt så jag menade. Att jag skulle lära mig dem bara för att...Tanken var att tillsammans med lillkillen träna på dem och ha roligt. Jag känner inte att jag måste kunna dem. Inte för min skull.

Personalen menade säkert inget illa, men Theo tittade på mig och såg lite besviken ut. "Lära sig dem bättre???", han tycker säkert redan att han kan sångerna. Så klart. Barn brukar oftast tycka att de kan något även om det inte är hundraprocentigt. Det är liksom det härliga med ungar. Vi vuxna är precis tvärtom. Kan vi inte något till hundratio procent, så kan vi inte det alls...

Suck och stön vilken klagosång.

Nu är det klart. Jag ska ta lite mera kaffe och dränka mina tankar...Om inte annat så bränns de väl ihjäl i koppen!

I morgon känns allting bättre. So long!!!


RSS 2.0